< img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1367055820384037&ev=PageView&noscript=1" />
сите категории
EN

Вести

Дома>Вести > Детални вести

АПТ мала класа - Анализа на карактеристиките на системот WDM и неговата примена на пазарот

Прегледи:567 Време на објавување: 2020-08-25

1.целосно искористете ги ресурсите на опсегот на оптички влакна. Влакната имаат огромни ресурси на ширина на опсег (опсег со ниски загуби). Технологијата на мултиплексирање со поделба на бранова должина го зголемува капацитетот на пренос на влакно за неколку пати до десетици, па дури и стотици пати од оној на една бранова должина, со што се зголемува преносот на влакното и се намалуваат трошоците. Има голема примена и економска вредност.

2. сигнален транспарентен пренос. Бидејќи системот WDM е мултиплексиран и демултиплексиран според различната бранова должина на светлината, нема никаква врска со брзината на сигналот и режимот на електрична модулација, односно податоците се „транспарентни“ за податоците. Како резултат, можат да се пренесат сигнали со сосема различни карактеристики, како што се банкомат 、 SDH 、 IP и мешан пренос на повеќе услуги (аудио, видео, податоци, итн.) Итн.

3. проширувањето и надградбата е едноставна и лесна, ниска цена. Погодно е да се прошири капацитетот на системот за комуникација со оптички влакна со употреба на технологија на мултиплексер со поделба на бранова должина. Во процесот на проширување и развој на мрежата, нема потреба од трансформација на оптичката линија на кабелот, само за замена на оптичкиот предавател и оптичкиот приемник, што е идеален метод за проширување. Ве молиме, одете на веб-страницата на компанијата за технички информации: www.guangying.com /www.qdapt.com.