Të gjitha kategoritë

EN

Lajme

home>Lajme > Çmimi i lajmeve

Trendet e industrisë: Thembëlsira është mjaft e madhe, akoma nuk mund të hahet e plotë, si i rrit të ardhurat prodhuesi i komunikimit optik

Views:233 Koha e Publikimit: 2020-08-22

Kohët e fundit, China Mobile njoftoi kandidatin fitues për koleksionin e përgjithshëm të kabllove optike në 2020-2021. Changfei zuri në mënyrë të vendosur pozicionin udhëheqës me një pjesëmarrje prej 9.44%, pasuar nga fortis, Hengtong, Fiberhome dhe gjigandë të tjerë, të cilët zënë gati 70% të porosive.

Përballë çmimeve të reja të ulëta, megjithëse përgatitje e hershme psikologjike, por industria është ende në një trazirë. Çdo vit tre operatorët kryesorë të mbledhjes së përgjithshme të kabllove optike janë burimi kryesor i të ardhurave për prodhuesit kryesorë, bazuar në përvojën e kaluar, China Telecom dhe Unicom duhet të ndjekin strategjinë e kufirit të çmimit të telefonit, në mënyrë sinkrone të ulin ndjeshëm kufirin maksimal të çmimit të ofertës.

Për shkak të kostos së madhe të investimeve në fazën e hershme të ndërtimit të rrjetit 5G, tre operatorëve u duhet të ulin kostot përmes kufijve të vazhdueshëm të çmimeve nën ndikimin e pritjeve aktuale të ulëta të fitimit tregtar. Kilometrazhi i përgjithshëm i këtij tubimi është rritur nga 105 milion km bërthamë në 119.2 milion km bërthamë, një rritje prej 13% në vit. Edhe pse shkalla është më e madhe, por çmimet vazhdojnë të bien ndjeshëm, nga kulmi i vitit të kaluar prej më shumë se 60 juan direkt në më shumë se 20 juan, mund të pritet në gjysmë pas një zbritje tjetër prej 30%.

Për më tepër, China Telecom dhe China Unicom kanë arritur marrëveshje përkatëse bashkëpunimi për të përdorur plotësisht përparësitë e tyre përkatëse të burimeve rajonale, për të realizuar ndërtimin e përbashkët dhe ndarjen e stacioneve bazë 5G në të gjithë vendin, dhe për të kursyer në mënyrë efektive koston e investimeve paraprake. Radio, Televizioni dhe Mobile Kinë gjithashtu kanë bashkuar duart për të formuar një model strategjik "2 + 2" në fushën tregtare të 5G.

Një veprim i tillë është i mirë për të kursyer burimet e spektrit dhe kostot e ndërtimit, por nuk është një lajm i mirë për prodhuesit kryesorë të kabllove me fibra optike, vëllimi i biznesit dhe përfitimi do të ndikohen në një masë të caktuar. Për ta përmbledhur, megjithëse vala e re e infrastrukturës ka injektuar një vitalitet të fortë në industrinë e komunikimit optik, prodhuesit kryesorë duhet të ndërtojnë aftësi të diferencuara dhe të formojnë konkurrencën thelbësore në bazë të aftësive të tyre origjinale teknike, dhe të ndjekin zhvillimin përmes inovacionit, në mënyrë që të përmbushin më mirë mundësitë dhe sfidat në epokën 5G.

Nën valën e konstruksionit 5G, Qingdao Guangying ka përparuar dhe zhvilluar në mënyrë aktive, duke formuar një plan urbanistik zinxhir me ndarje pasive valore si përbërës kryesor dhe PLC, ndarës optik pull-kone dhe produkte optikë të ndërprerësit si përbërës ndihmës. Pritet të arrihet një normë rritjeje prej 10% e xhiros në 2020.